Udgivet tor d. 19. sep 2019, kl. 11:12

Søndag d. 29. september kl. 14.00 indbyder kirkerne på Vestegnen til international gudstjeneste i Brøndby Strand Kirke.

Gudstjenesten afholdes på engelsk og en af dagens tekster læses på op fem til seks sprog fra hele verden og der er oversættelse til dansk på kirkens videoskærme. Prædikenen, der sætter fokus på kristendommen kulturforandrende rolle, holdes af den iranskfødte sociolog og teolog Sara Afshari og tolkes naturligvis også til dansk.

Sara Afshari er bosat i Edinburg, hvor hun er udannet og forsker i mediernes rolle i forbindelse med kristendommens udbredelse i Iran. I den forbindelse har hun også været med til at stifte den satellitbaserede TV-kanal for farsitalende, som hedder ”Sat7 Pars”. I en dansk sammenhæng har hun for nyligt udarbejdet en rapport til Det Mellemkirkelige Råd i Danmark om døbte iraneres behov for kirkelig betjening i Danmark.

Foruden Sara Afshari medvirker medlemmer fra nogle af Vestegnens migrantmenigheder bl.a. Arise & Shine fra Vejleå Kirke i Ishøj og Den presbyterianske menighed fra Cameroun, der låner lokaler i Opstandelseskirken i Albertslund.

Efter gudstjenesten er der en forfriskning og samvær på tværs af sprog og kultur, samt et indslag om hvordan en dansk og en udenlandsk menighed oplever kristent fællesskab med hinanden.  

Kategorier Nyheder